Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

95%

Hjälp Enskedespelet att stanna i Margaretaparken

Kreatör: Enskedespelet Margaretaparken, Enskede, Stockholms län, 122 62, Sweden, Sweden Dans / Performance / Teater / Cirkus
Synopsis

I september 2018 planerar Enskedespelet att sätta upp sitt 18:e storslagna spel i Margaretaparken, något som vi gjort i stort sett vartannat år sedan 1983. I år blir det EN JULSAGA av Dickens som gestaltas och den enorma ensemblen består av över 150 personer mellan 7 och 70 år. 

Premiär för detta burleska Dickens-spektakel blir det den 7 september kl 19.00. 

En julsaga är en mustig skröna om gott och ont, om fattig och rik om medmänsklighet och egoism. I vår version tar vi oss titt på klassamhället där vissa helt lämnas utan skyddsnät medan andra får skattesubventionerad städning av sina våningar. Tiggande och hemlösa människor är ett mycket vanligt inslag i gatubilden idag, 2018, och något som vi liksom ”vant" oss vid.

Vi vill göra en maffig och en liten smula farlig musikteaterföreställning som med glimten i ögat ställer viktiga och svåra frågor. Proffs och amatörer möts i ett unikt projekt där alla är välkomna, alla får ta plats och där alla får vara med och påverka.

I en tid då ungdomar och vuxna får allt färre platser och stunder för möten och gemensamma aktiviteter och verksamheter för barn sparas in så finns Enskedespelet som samlar en jätteensemble på tvärs överåldersgränserna. Som ger flera hundra deltagare möjlighet att få uttrycka sig, få känna sig stolta över sig själva, över gemenskapen och över en aktivitet som pågår just här i deras egen stadsdel.

Nu behöver din hjälp. 

Hyran för parken har höjts till mer än det femdubbla, till 44 900 kr. Med en tight budget är vi tacksamma för allt stöd vi kan få för att kunna göra vårt bästa spel hittills!

Tack för all hjälp, och vi ses i parken i september!

www.enskedespelet.se

Läs projektspecifikationerna

Uppdateringar

Fakturan från staden högre än vi trott!

 

Nu har räkningen från staden kommit, och den landade på 44.900kr, ännu mer än vi trodde att det skulle bli. Vi har därför höjt målet för vår insamling, och är tacksamma för alla bidrag stora som små. På bara två dagar är vi redan uppe i nästan hälften av hyran. Tusen tusen tack! Fortsätt sprida vår kampanj till vänner och bekanta, så ror vi iland detta!

Alla bidrag minskar den höjda hyrans påverkan på produktionens budget, och möjliggör oss att skapa en än mer maffig föreställning.

Läs fler projektnyheter (1)

Kommentarer

Stöd projektet
20kr är minimidonation