Laddar...

Inställningar Skapa kultur Hitta kultur Hjälp Logga in
Nothing entered

Ok, I'm ready for action

Once you'll start searching, your results will dynamically appear here.

0%

Utgivning av feministisk bok

Kreatör: Subversiv förlag Stockholms län, Sweden, Sweden Demokrati / Politik / Samhälle/Humor/Litteratur
Synopsis

Vi vill ge ut Catherynne M. Valentes "The Refrigerator Monologues," med illustrationer av Annie Wu, på svenska och behöver din hjälp! 

Bokens titel anspelar på termen "Women in Refrigerators," först myntat av författaren Gail Simone på 90-talet. Termen refererar till en händelse i en Green Lantern serietidning, då huvudkaraktären kommer hem och hittar sin flickvän död, och intryckt i ett kylskåp. Simone använde begreppet för att anspela på en vanlig trop inom serietidningar, nämligen att kvinnliga karaktärer ofta dödas eller misshandlas för att skänka motivation till eller driva fram en manlig karaktärs utveckling och narrativ. 

Valente har, som en sorts respons till detta, skrivit en bitande, gripande, rolig roman där sex kvinnliga karaktärer som utsatts för "fridging" får berätta sina egna historier. Valentes sätt att skriva är både underhållande och avslöjande, och boken drar fram och undersöker en hel del vedertagna sanningar och normer som döljer sig inom mycket av vår tids populärkultur, men på ett sätt som är tillgängligt och roligt. 

Vi som vill ge ut boken är studenter som pluggar förlagskunskap på Stockholms universitet, och behöver därför lite hjälp med att finansiera projektet. Vi tycker att den här boken är viktig och aktuell, då den säger mycket om vår tids kvinnosyn och hur vi påverkas av populär media, och hoppas att du tycker likadant. 

Tack på förhand!

Se vår hemsida för mer info: www.subversivforlag.se


Läs projektspecifikationerna

Kommentarer